5.11.2014

Aamupalasmoothie




Aloitan nykyään aina aamuni rahkapohjaisella smoothiella. Rahkapurkin lisäksi laitan juomaan esimerkiksi puolikkaan banaanin, mustikoita, omenan, nektariinin, vadelmia tai mansikoita.  Chia-siemeniä käytän rahkan lisäksi aina, koska ne tekevät hyvää vatsalleni.  Laitan siemenet yleensä vartiksi vesitilkkaan turpoamaan, jolloin niistä muodostuu sammakonkutua muistuttavaa (kyllä, siltä se näyttää!) hyytelöä. Liotetuista siemenistä saa parhaimman hyödyn.

Nyt kun flunssakausi alkoi, kävin ostamassa kokeilumielessä mehiläisen siitepölyä, joka on luonnon oma monivitamiini. Siinä on mielestäni aika voimakas maku, mutta kun sekoittaa vajaa teelusikallisen smoothien sekaan, ei maku erotu liian pistävänä. Katsotaan jos tällä lisävitamiinilla saisi flunssat pidettyä loitolla. Kuvan smoothie koostuu seuraavista aineksista: 

1 prk Valion pehmeää maitorahkaa
1 omena
1rkl Chia-siemeniä
ripaus steviaa



-Stella- 


Seuraa blogiani Blogilistalla ja Bloglovin´ssa

6 kommenttia:

  1. Nams, kuulostaa herkulliselta. Jääkö omenasta paloja smoothieen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä namia :) Omenasta ei jää paloja, vaan menee ihan sileäksi blenderissä. Blenderiä voisi toki surruttaa vähemmänkin, jos haluaa sattumia, mutta itse en niistä välitä. Omena tekee smoothien kivan raikkaan makuiseksi ja nyt syksyllä oon välillä lisännyt sekaan ripauksen kanelia. Hyvää!

      Poista
  2. Meneepä kokeiluun tää siun resepti. Ennätin just eilen hehkuttaa aamupalan tärkeyttä blogissani. Ohjelmassa onkin siis aamupalan ottaminen rutiiniksi. :) Mistä muuten ostat chia-siemenet, tekis varmaan hyvää miullekin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Smoothiet on hyvä vaihtoehto, jos ei aamulla tee mieli syödä mitään "kiinteää". Siemeniä ostin viimeksi ihan Prismasta (oli ihan mukava yllätys huomata, että niitä saa myös sieltä). Edellisillä kerroilla Life -myymälästä sekä Luontaistuotteet.net:istä :)

      Poista
  3. Blogilista ei jotenkin päivitä sun blogia mulle, ihan tyhmää! Pistä sinne ylläpitoon viestiä ja kysy mikä mättää, nyt täällä on jo vaikka kuinka monta uutta juttua! :D

    VastaaPoista