3.12.2014

Banskuletut

Niitä syödään meilläkin! Nimittäin banaanilettuja.



Törmäsin banaanilettuihin ensimmäisen kerran parisen vuotta sitten ja siitä asti niitä onkin näkynyt ahkerasti blogimaailmassa. Meillä paistellaan näitä terveellisiä ja erittäin herkullisia lettuja aamupalaksi joka viikonloppu. Koko perhe tykkää näistä kovasti ja teen aina tuplataikinan, sillä lapsetkin ahmivat näitä mielellään aamupuuron sijaan. 



Tein letut pitkään perinteisen ohjeen mukaan, joka sisältää yhden banaanin ja kaksi kananmunaa. Nykyään lisään taikinaan vähän kaurahiutaleita ja kookoshiutaleita, koska se tekee mielestäni koostumuksesta paremman. Tässä käyttämäni ohje:  

2 banaania
2 kokonaista kananmunaa
4 valkuaista
1/2 dl kaurahiutaleita
(käytän itse Provenan gluteenittomia täysjyvähiutaleita)
1/2 dl kookoshiutaleita


Sekoitan kaikki ainekset tasaiseksi ja hieman kuohkeaksi taikinaksi tehosekoittimessa. Paistamiseen käytän kookosöljyä, sillä se tuo lettuihin kivasti lisää kookoksen makua. Paistamiseen käy hyvin myös voi tai esimerkiksi rypsiöljy. Paistan pannulla neljä lettua samaan aikaan, eli teen siis taikinasta pieniä lettuja, noin 10cm halkaisijaltaan. Tällöin letut pysyvät parhaiten kasassa ja ovat helposti käännettävissä. Tästä taikinamäärästä riittää meillä aamupalaksi neljälle hengelle. Nämä ovat ihanaa herkkua ihan sellaisenaankin, mutta itse ripottelen päälle jäisiä mustikoita, nam! Terveellistä ja hyvää. 


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla ja Bloglovin´ssa.

2 kommenttia: