12.2.2015

Intialainen linssikeitto (K, M, G)

Vuosi sitten juhlimme ystäväni polttareita ja kaasot tarjoilivat siellä maukasta linssikeittoa alkupalaksi. Alkuperäinen resepti pääsi unohtumaan, mutta olen soveltanut aineksia oman maun mukaan. Tätä linssikeittoa valmistan usein, melkeinpä kerran viikossa. Keitto on nopea tehdä ja se on maukasta ja terveellistä. Resepti ei sisällä lihatuotteita ja se on maidoton sekä gluteeniton. Aineksien määriä voi soveltaa oman maun mukaan ja usein heittelenkin niitä ihan mutu-tuntumalla kattilaan. 



INTIALAINEN LINSSIKEITTO
(4-6 annosta)

n. 1 rkl öljyä
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1-3 rkl Tikka-tahnaa
(1/2 chili)
2 1/2 dl punaisia linssejä 
n. 6dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa
suolaa maun mukaan

Pilko sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää Tikka-tahnaa oman maun mukaan, sekä halutessa pilkottua tuoretta chiliä. Kuullota hetki ja lisää vesi, tomaattimurska sekä hyvin huuhdellut ja valutetut linssit. Anna kiehua viitisen minuuttia ja kun linssit alkavat turvota, lisää kookosmaito. Anna keiton kiehua n. 15 minuuttia ja soseuta halutessasi keitto sauvasekoittimella ja mausta tarvittaessa suolalla. 



Keitto maistuu ihan sellaisenaan, mutta sekaan sopii hyvin esimerkiksi raejuusto, auringonkukan siemenet, tai paistettua ja pilkottua kanaa. 


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovin´ssa ja Instagramissa.



4 kommenttia:

  1. Pitääkin testata! En ole linssien ystävä, mutta tätä voisi kokeilla. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Tässä ei tosiaan varsinaisesti linssit maistu, vaan ennemminkin nuo intialaiset mausteet.

      Poista
  2. Kuullostaa ihanalle! Pakko tehdä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan, tää on nopea ja helppo tehdä, maistuu hyvälle ja on terveellistä :)

      Poista