20.2.2015

Pizza kukkakaalipohjalla (G)

Oletteko vielä kokeilleet tehdä pizzapohjan kukkakaalista? Kieltämättä tuo kukkakaali pizzan yhdeydessä ei kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta uskokaa tai älkää, hyvää se on! Kukkakaalipohja on täysin gluteeniton ja sopii erittäin hyvin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Erilaisia kukkakaalipohjareseptejä löytyy paljon, mutta olen muokannut tästä reseptistä itselleni maistuvan version. 

KUKKAKAALIPIZZAPOHJA 

1 keskikokoinen kukkakaali tai 
1/2 iso kukkakaali
1 valkosipulinkynsi
1 kananmuna
2 1/2 dl juustoraastetta
suolaa, pippuria, oreganoa

Raasta kukkakaali hienoksi raasteeksi ja kypsennä sitä mikrossa noin viisi minuuttia. Laita kukkakaaliraaste siivilään ja painele esimerkiksi lusikan avulla raasteesta ylimääräinen neste pois. Tämän voit tehdä myös harsokankaan tai vaikka puhtaan ohuen keittiöpyyhkeen avulla, mutta tiheä siivilä on siitä mahtava, ettei tule turhaa kukkakaalilta haisevaa pyykkiä. Pyyhe tai kangas on pestävä heti, sillä kokemuksesta voin sanoa, että kylpyhuoneessa on muuten seuraavana päivänä mielenkiintoinen haju... 

Anna kukkakaaliraasteen jäähtyä ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Lisää juustoraaste, kananmuna ja mausteet. Painele seos uuninpellille leivinpaperin päälle. Seoksesta tulee pohjan paksuudesta riippuen noin vajaa pellillinen. Itse painelen pohjan aika ohueksi. 

Esipaista pizzapohjaa uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pohja saa väriä. Tämän jälkeen voit lisätä haluamasi täytteet. Tällä kertaa laitoin pizzatäytteeksi tomaattipyrettä, kinkkua, mozzarellaa, tomaattia, sipulia ja vähän juustoraastetta päälle. Mausteeksi pippuria ja oreganoa. Vastapaistetun pizzan päälle lisäsin tuoretta rucolaa. 


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovin´ssa ja Instagramissa.

6 kommenttia:

  1. Hei pitää testata tää seuraavalla kerralla, mun luottopohja koostuu nimittäin aina porkkanasta! :) Siitä tulee kivan makea fiilis pitsaan, mikä toimii mulla loistavasti, jos täytteenä on esim. omat suosikit, mozzarella, salami ja rucola. Maistuuko kukkis pohjasta läpi kovasti, vai onko ns.mauton?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, oonkin kokonaan unohtanut sun suositteleman porkkanapohjan! Täytyy testata sitä :) Kukkakaali ei maistu läpi, ihme kyllä. Kypsennettynä sen maku on niin mieto ja valkosipuli sekä oregano (+ tietty pizzatäytteet) peittävät loputkin kaalin mausta. Tää maistuu meidän lapsillekin :) ja miehelle!

      Poista
  2. Pitääpä testata! Kuulostaa herkulliselta! :)
    xx J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Tää on ehdottomasti vatsaystävällisempi versio, jos vatsa reagoi viljoihin, niin kuin mulla. Ja tästä pizzasta ei muuten tule sellaista hirveää pizzaähkyä ;)

      Poista
  3. Oh, mielenkiintoista, en ole koskaan kuullutkaan kukkakaalipohjasta! Menee testiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihmettele ;) kukkakaali ei ehkä ole pizzapohjassa se ensimmäisenä mieleen tuleva vaihtoehto. Törmäsin tähän ensimmäistä kertaa muistaakseni noin vuosi sitten jollakin jenkkisivustolla, kun etsin gluteenitonta vaihtoehtoa. Kokeile ihmeessä! :)

      Poista